Визнати необґрунтованими активи, які належать судді одного з районних судів Київської області: до ВАКС звернулись із позовом

12:05, 19 января 2022
САП заявлено черговий позов у рамках реалізації інституту цивільної конфіскації на суму 5,7 млн грн.
Визнати необґрунтованими активи, які належать судді одного з районних судів Київської області: до ВАКС звернулись із позовом
Джерело фото: artfile.me
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 18 січня 2022 року, Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулась до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів, які належать судді одного з районних судів Київської області, та їх стягнення в дохід держави.

Про це повідомляє пресслужба САП. 

«На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказанний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру у м. Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн гривень. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з’ясовано, що грошові кошти, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

Зважаючи на виявлене, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн гривень грошових коштів, законність походження яких викликає обґрунтований сумнів.

Представництво держави в суді у цій справі здійснюється прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про хід та результати розгляду буде повідомлено додатково», - повідомляють у САП.

Також САП зазначає, що у листопаді 2019 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів».

У серпні 2021 року ВАКС визнав необґрунтованими активами та стягнув в дохід держави понад 1,2 млн гривень, що належали народному депутату України. За даними поданої декларації ці кошти народний депутат отримав від передання в оренду об’єкту нерухомості (жомової ями) попри те, що отримав кошти необґрунтовано, адже не був власником цього об’єкта.

Також «Судово-юридична газета» писала, що експосадовцю ДСА обрали запобіжний захід у вигляді застави: ВАКС повідомив деталі.

Нагадаємо, апеляція ВАКС залишила без змін вирок судді Броварського міськрайонного суду.

Також Апеляційна палата ВАКС повідомила, скільки загалом розглянула матеріалів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді