У Києві чоловік через соцмережу погрожував судді вбивством

10:31, 3 февраля 2022
Киянин отримав покарання.
У Києві чоловік через соцмережу погрожував судді вбивством
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура повідомляє, що за підтримання публічного обвинувачення Деснянською окружної прокуратурою міста Києва судом оголошено обвинувальний вирок чоловіку, який погрожував вбивством судді у зв’язку з її діяльністю, пов’язаною із здійсненням правосуддя (ч. 1 ст. 377 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2021 року суддя Деснянського районного суду міста Києва винесла рішення у цивільній справі про стягнення грошових коштів з 51-річного киянина за позовом Київського міського центру зайнятості.

«Будучи не згодним із рішенням судді та бажаючи їй помститися, чоловік надіслав у приватні повідомлення офіційної сторінки Деснянського районного суду міста Києва у соціальній мережі «Facebook» повідомлення зі змістом, які містили погрози вбивством вказаній судді», - кажуть у прокуратурі.

У ході досудового розслідування під час обшуку житла чоловіка правоохоронці виявили техніку, з якої він відправляв повідомлення з погрозами.

Під час розгляду кримінального провадження у суді обвинувачений свою вину визнав повністю та щиро розкаявся.

Вироком Дніпровського районного суду м. Києва обвинуваченого визнано винним у скоєному та призначено покарання у вигляді 1 року позбавлення волі із застосуванням ст. 75 КК України, встановлено іспитовий строк 1 рік.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що судді погрожували фізичною розправою: ВРП звернулася до Офісу Генпрокурора та Служби судової охорони.

Також ми розповідали, що обвинувачений погрожував розправою судді та його сім’ї: ВРП відреагувала на втручання у профдіяльність судді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва