Відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19: у справі нові подробиці

17:42, 17 февраля 2022
Відбулось підготовче засідання.
Відсторонення від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19: у справі нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відбулось підготовче засідання у справі за позовом до Кабінету Міністрів України про оскарження певних пунктів та підпунктів постанови Уряду щодо встановлення карантинних обмежень. Про це повідомила пресслужба ОАСК.

У даних пунктах та підпуктах, зокрема, йдеться про:

- відсторонення від роботи працівників та державних службовців, які відмовляються або ухиляються від проведення щеплень проти COVID-19;

- заборону здійснення перевезень пасажирів авіаційним та залізничним транспортом, користування пасажирами послугами регулярних та нерегулярних перевезень автомобільним транспортом у міжобласному та міжнародному сполученнях  без наявності у них негативного тесту на COVID-19 або «жовтого» чи «зеленого» сертифікатів.

Під час підготовчого засідання суд залучив у якості третіх осіб Міністерство охорони здоров'я України та Федерацію професійних спілок України.

Наступне засідання відбудеться 9 березня.

Зазначимо, що позивачі просять визнати протиправними та нечинними підпункти 22, 23 пункту 3; пункт 41-6 Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 9 грудня 2020 року, внесені відповідно до Постанов Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України № 1236 від 09 грудня 2020 року» № 1066 від 11 жовтня 2021 року, № 1096 від 20 жовтня 2021 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ОАСК вирішує питання відкриття провадження у справі за позовом до НАБУ.

Також ми розповіли, що ОАСК відкрив провадження у справі за позовом до директора ДБР.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва