Справа АТ «Укрзалізниця»: Антикорсуд визнав невинуватими трьох осіб

11:50, 18 февраля 2022
Колегія суддів ВАКС виправдала зазначених осіб через недоведеність наявності в їхніх діяннях складу кримінального правопорушення.
Справа АТ «Укрзалізниця»: Антикорсуд визнав невинуватими трьох осіб
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 18 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила виправдувальний вирок та визнала невинуватими колишнього заступника генерального директора АТ «Укрзалізниця», колишнього начальника Головного комерційного управління АТ «Укрзалізниця» та заступника директора з комерційних питань Державного підприємства «Український транспортно-логістичний центр», які в лютому 2014 року входили до складу Тарифної комісії АТ «Укрзалізниця», у пред’явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Про це інформує пресслужба ВАКС.

Колегія суддів ВАКС виправдала зазначених осіб на підставі п. 3 ч. 1 ст. 373 КПК України через недоведеність наявності в їхніх діяннях складу кримінального правопорушення.

За наслідками дослідження доказів, наданих сторонами кримінального провадження, у їх сукупності, суд дійшов висновку про відсутність у діяннях обвинувачених такої обов’язкової ознаки об’єктивної сторони як зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби, з огляду на те, що обвинувачені діяли у межах наданих їм дискреційних повноважень, визначених чинним, на той час, законодавством. Відсутність ознаки зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби  виключає наявність складу кримінального правопорушення у діяннях обвинувачених.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, визнаною судом недоведеною, на початку 2014 року обвинувачені, використовуючи своє службове становище та будучи членами Тарифної комісії АТ «Укрзалізниця» – колегіального органу Укрзалізниці, уповноваженого на встановлення пільгових тарифних ставок на здійснення вантажних залізничних перевезень – застосували без наявних на те підстав на користь ряду експедиторських організацій пільгові тарифні ставки на транзитні вантажні перевезення.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з дня проголошення.

Із повним текстом вироку та мотивами суду можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 757/11969/18-к.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що депутату Київської міськради обрали запобіжний захід.

Також ми розповіли, що ВАКС завершив дослідження доказів, наданих стороною обвинувачення у «Газовій справі» про обвинувачення нардепа.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook, Viber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді