Шевченківський райсуд Києва повідомив, як наразі працює

18:35, 27 февраля 2022
Суд продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції відповідно до Конституції України.
Шевченківський райсуд Києва повідомив, як наразі працює
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Шевченківський районний суд м. Києва продовжує здійснювати правосуддя в межах своєї юрисдикції відповідно до Конституції України, діючого законодавства України в умовах запровадженого військового стану, передає пресслужба суду.

Нажаль, ми не можемо здійснювати судовий розгляд усіх категорій судових справ (цивільних, адміністративних, справ про адміністративні правопорушення, кримінальних справ, де особи не утримуються під вартою, або де не сплинули строки тримання їх під вартою, - оскільки більшість таких справ знято з розгляду).

Однак, ми в стані забезпечити розгляд невідкладних справ, які пов’язані із забезпеченням діяльності військово-цивільної адміністрації, розгляд справ про адміністративні правопорушення, вчинені на території району (негайний розгляд), та справ, пов’язаних із розслідуванням кримінальних правопорушень (тяжких та особливо тяжких злочинів), де відносно підозрюваних чи обвинувачених передбачена можливість дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Участь у судових засіданнях відбувається дистанційно з використанням відеоконференцзв’язку (як альтернатива система «EasyCon»). У разі можливості, такі судові засідання проводяться за участю обвинувачених (підозрюваних), в тому числі, які утримуються під вартою в умовах ДУ «Київський слідчий ізолятор».

При цьому, за необхідності і можливості, забезпечується участь захисників (в тому числі на безоплатній основі).

Для забезпечення Вашої безпеки:

Прошу Вас подавати документацію (звернення, листи тощо) шляхом електронного листування (пошта суду [email protected]), зв'язок телефоном: загальна канцелярія тел./факс (044) 483-09-23; кримінальна канцелярія (044) 489-10-30.

ОСОБЛИВО: Не переймайтесь щодо пропуску строків звернення до суду чи подачі відповідних скарг, - такі строки обов’язково підлягають поновленню при скасуванні Військового стану та поновлення діяльності Державних органів влади у звичайному режимі.

Також інформуємо Вас про зв’язки:

Шевченківське УП ГУ НП у м. Києві (телефон чергової частини (044) 486-03-06, (044) 486-56-02 (факс); електронна адреса: mailto:[email protected].

Територіальна оборона Шевченківського району м. Києва (044) 400-61-46, Територіальна оборона м. Києва (044) 456-32-24.

Ми з Вами. Шевченківський районний суд м. Києва.

Бережіть себе та Україну. Слава Збройним Силам України!!!», — йдеться у заяві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України