Жорстоке вбивство дівчат у Києві: чоловік отримав довічне, спільниця - 13 років позбавлення волі

19:02, 20 июня 2022
Понівечені тіла дівчат 4 січня 2020 року виявили в квартирі у Подільському районі столиці.
Жорстоке вбивство дівчат у Києві: чоловік отримав довічне, спільниця - 13 років позбавлення волі
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За підтримання обвинувачення Київською міською прокуратурою судом оголошено обвинувальний вирок двом особам за обвинуваченням у скоєнні умисного вбивства двох дівчат, понівечені тіла яких 4 січня 2020 року виявили в квартирі у Подільському районі столиці. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Як встановлено у ході досудового є розслідування, напередодні вбивства підозрювані (чоловік та його спільниця) взяли в оренду на кілька днів однокімнатну квартиру на Подолі, куди запросили нібито для спільного відпочинку двох дівчат 2000 та 2003 років народження. В силу молодого віку та відсутності життєвого досвіду дівчата погодилися на пропозицію.

У квартирі підозрювані напали на потерпілих, оскільки останні мали при собі мобільні телефони, недорогі прикраси та гроші.

Під час нападу зловмисники завдали ножем 19–річній дівчині 17 цілеспрямованих ударів в шию та грудну клітину, та не менше 28 цілеспрямованих ударів в шию її 16-річній подрузі. Від отриманих поранень дівчата померли на місці.

6 січня 2020 року за результатами розшукових заходів підозрюваних у вчиненні подвійного вбивства затримали за орієнтуванням на території залізничного вокзалу в місті Одеса.

Крім того, слідством установлено, що 28.12.2019 підозрювані, переслідуючи корисливі мотиви, здійснили напад на ще одного мешканця столиці», - розповіли у прокуратурі.

За результатом судового розгляду чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі, його спільницю - до 13 років позбавлення волі.

Дії обвинувачених кваліфіковано за п. п. 1, 6, 12, ч. 2 ст. 115 (умисне протиправне заподіяння смерті двох осіб, вчинене з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб), ч. 4 ст. 187 (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу, та з погрозою застосування такого є насильства (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого є майна (грабіж), вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувачені перебувають під вартою.

Що відомо про вбивство дівчат у новорічну ніч в Києві:

    • «У перші дні нового 2020 року Україну шокувало жорстоке вбивство дівчат на Подолі в Києві.
    • Їхні тіла на балконі своєї квартири знайшла жінка. Перед цим вона здавала своє помешкання в оренду закоханій парочці.
    • Замордовані тіла дівчат лежали один на одному. Крім того, дівчата були напівроздягненими та зі зв’язаними ногами. Обох жорстоко пошматували ножем.
    • Загиблими виявилися 18-річна та 16-річна дівчини. Вони таємниче зникли після того, як вийшли до магазину.
    • Як вдалося з’ясувати згодом, дорогою до магазину вони познайомилися з дівчиною їхнього віку та вдвічі старшим чоловіком. Пара запросила дівчат до себе в гості, а ті, зі свого боку, погодилися», - пише «24 канал».
 

Також ми розповідали, що gід Києвом чоловік вистрілив дружині в обличчя.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва