КАС ВС рассмотрит образцовое дело по выплате дополнительного вознаграждения служащим Службы судебной охраны

11:36, 15 ноября 2022
Суд приступит к рассмотрению дела 6 декабря 2022 года.
КАС ВС рассмотрит образцовое дело по выплате дополнительного вознаграждения служащим Службы судебной охраны
Фото: prozahid.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

6 декабря 2022 года Верховный Суд в составе коллегии судей Кассационного административного суда приступит к рассмотрению образцового дела по иску служащего Службы судебной охраны, который считает, что имеет право на получение дополнительного вознаграждения, предусмотренного постановлением Кабинета Министров Украины от 28 февраля 2022 года № 168 «Вопросы некоторых выплат военнослужащим, лицам рядового и начальствующего состава, полицейским и их семьям во время действия военного положения». Об этом сообщает пресс-служба ВС.

«Позивач оскаржив до суду дії Територіального управління Служби судової охорони через ненарахування та невиплату йому цієї винагороди і просив зобов’язати ТУ ССО у Закарпатській області здійснити нарахування та виплатити йому суми такої винагороди, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Стороною у цій справі залучено Державну судову адміністрацію України як співвідповідача, а Службу судової охорони – як третю особу без самостійних вимог.

Рішення про розгляд цієї справи як зразкової Верховним Судом обґрунтовано тим, що у провадженні суду першої інстанції перебуває низка справ, які відповідають ознакам типових, що визначені в п. 21 ч. 1 ст. 4 КАС України:

– позивачами в них є співробітники Служби судової охорони;

– відповідачем у них є один і той самий суб'єкт владних повноважень – територіальний орган Служби судової охорони;

–  спір у них – з аналогічних підстав, у відносинах, що виникли внаслідок бездіяльності відповідача, який мав нарахувати та виплатити додаткову винагороду, передбачену постановою КМУ № 168;

– позивачі заявили аналогічні позовні вимоги по суті: визнати протиправною бездіяльність ТУ ССО щодо ненарахування та невиплати додаткової щомісячної винагороди та зобов'язання нарахувати і виплатити таку винагороду, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Справу, що розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження, призначено до розгляду без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвала від 7 листопада 2022 року у справі № 260/3564/22 (адміністративне провадження № Пз/990/4/22)», — сказано в сообщении ВС.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва