КАС ВС розгляне зразкову справу щодо виплати додаткової винагороди службовцям Служби судової охорони

11:36, 15 листопада 2022
Суд розпочне розгляд справи 6 грудня 2022 року.
КАС ВС розгляне зразкову справу щодо виплати додаткової винагороди службовцям Служби судової охорони
Фото: prozahid.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

6 грудня 2022 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розпочне розгляд зразкової справи за позовом службовця Служби судової охорони, який вважає, що має право на отримання додаткової винагороди, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім'ям під час дії воєнного стану». Про це повідомляє пресслужба ВС.

«Позивач оскаржив до суду дії Територіального управління Служби судової охорони через ненарахування та невиплату йому цієї винагороди і просив зобов’язати ТУ ССО у Закарпатській області здійснити нарахування та виплатити йому суми такої винагороди, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Стороною у цій справі залучено Державну судову адміністрацію України як співвідповідача, а Службу судової охорони – як третю особу без самостійних вимог.

Рішення про розгляд цієї справи як зразкової Верховним Судом обґрунтовано тим, що у провадженні суду першої інстанції перебуває низка справ, які відповідають ознакам типових, що визначені в п. 21 ч. 1 ст. 4 КАС України:

– позивачами в них є співробітники Служби судової охорони;

– відповідачем у них є один і той самий суб'єкт владних повноважень – територіальний орган Служби судової охорони;

–  спір у них – з аналогічних підстав, у відносинах, що виникли внаслідок бездіяльності відповідача, який мав нарахувати та виплатити додаткову винагороду, передбачену постановою КМУ № 168;

– позивачі заявили аналогічні позовні вимоги по суті: визнати протиправною бездіяльність ТУ ССО щодо ненарахування та невиплати додаткової щомісячної винагороди та зобов'язання нарахувати і виплатити таку винагороду, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Справу, що розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження, призначено до розгляду без повідомлення (виклику) сторін.

Ухвала від 7 листопада 2022 року у справі № 260/3564/22 (адміністративне провадження № Пз/990/4/22)», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області