В ГСА опубликовали график рассмотрения дел в судах относительно военных преступлений на текущей неделе: список

13:27, 19 декабря 2022
График рассмотрения дел в судах относительно военных преступлений на текущей неделе.
В ГСА опубликовали график рассмотрения дел в судах относительно военных преступлений на текущей неделе: список
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Государственная судебная администрация в понедельник, 19 декабря, опубликовала график рассмотрения дел в судах относительно военных преступлений на текущей неделе.

«У Броварському районному суді Київської області почнуть розглядати справу двох росіян.

Вони — офіцери «мотострілецької роти 15-ої «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу ЗС РФ».

За даними слідства, у березні під час окупації села Богданівка Броварського району росіяни шукали військових і правоохоронців, як колишніх, так і діючих, брали їх в полон та вибивали інформацію щодо сил оборони. 

«Їм вдалося викрасти бійця територіальної оборони. Чоловікові одягнули кайданки та помістили у підвальному приміщенні. Майор збройних сил рф допитував полоненого, застосовуючи до нього фізичну силу, залякував та принижував його. Коли чоловік перебував на колінах зі скутими за спиною руками, майор завдавав ударів прикладом автомата по спині, руках та ногах. Російський військовослужбовець наступав ногами на кінцівки потерпілого та погрожував йому застосуванням зброї. Після тортур чоловіка залишили у підвалі без їжі та з мінімальною кількістю води на декілька днів», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Тортури над потерпілим продовжувалися і на центральній площі Богданівки. Крім того, за даними обвинувачення, подібним чином Булгаков та Васильєв допитували й місцевого священника, застосовуючи до нього тортури. 

Обох російських військових обвинувачують у порушенні законів та звичаїв війни. Засідання у їхній справі заплановане на 13:50 23 грудня.

Ще одна справа стосується колабораційної діяльності однієї з чиновниць міста Нікольське, що на Донеччині. Альону Якименко обвинувачують у співпраці з окупаційною адміністрацією.

За даними обвинувачення, жінка очолила «пенсійний фонд» селища після його окупації росіянами.

Про це стало відомо з пропагандистських сюжетів, героїнею яких стала Якименко. Там вона коментувала призначення людям пенсії. На думку прокуратури, тим самим чиновниця «ввела в оману мешканців села про нібито легітимність дій незаконної влади».

Справу Якименко розглядатимуть в Амур-Нижньодніпровському районному суді Дніпра 20 грудня о 10:45», - сказано в сообщении ГСА Украины.  

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду