Суд захистив права власника одного із «автомобілів-двійників»

13:08, 7 октября 2019
Чоловік звернувся із позовом про скасування постанови інспектора з паркування, в якому зазначив, що не скоював жодного правопорушення.
Суд захистив права власника одного із «автомобілів-двійників»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Ізюмського міськрайонного суду Харківської області звернувся громадянин із адміністративним позовом про скасування постанови інспектора з паркування управління безпеки Львівської міської ради, в якому зазначив, що не скоював жодного правопорушення та не отримував ніяких повідомлень про притягнення до адміністративної відповідальності, а також ніколи не відвідував міста Львів. Про це повідомляє прес-служба суду.

Під час розгляду адміністративного позову громадянина суд дослідив усі докази та встановив наступне.

У власності громадянина перебуває автомобіль, яким він користується з 2014 року, зі встановленими  номерами зразка 2004 року. Чоловік є фізичною особою-підприємцем та в час, коли було складено адміністративний протокол, перебував в місті Балаклея Харківської області у робочих справах, куди їздив саме своїм автомобілем.

На фотографіях, які є доказами правопорушення, зафіксовано автомобіль такої ж моделі та з таким же номерним знаком, як і у автомобіля чоловіка, але сфотографований у місті Львів. Але є відмінності. Зокрема на сфотографованому у місті Львів автомобілі встановлено номерний знак нового європейського зразка, такі номери почали встановлювати 31 березня 2015 року, а номерні знаки автомобіля громадянина — зразка 2004 року. Крім того встановлена низка інших зовнішніх відмінностей: вітровики вікон бокових дверей, накладні пороги, фаркоп і причіпний пристрій, спойлер на дверях та інше.

Дослідивши надані докази в сукупності, суд дійшов висновку, що обставини правопорушення, викладені в постанові, не відповідають дійсним обставинам, отже позовні вимоги позивача обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховний Суд визнав законною покупку автомобілів у групах.

Також ми писали, що КЦС ВС пояснив, чим загрожує зміна ідентифікаційного номера кузова автомобіля

Додамо, як захистити свої права при купівлі вживаного авто.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва