Сів за кермо у п’яному стані: суд позбавив одесита водійських прав

12:00, 20 ноября 2019
У крові водія було виявлено 1,51 проміле алкоголю.
Сів за кермо у п’яному стані: суд позбавив одесита водійських прав
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одеський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу адвоката, подану на постанову судді Приморського районного суду міста Одеси, якою громадянина Б. визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Про це повідомляє прес-служба суду.

В апеляційній скарзі адвокат просив скасувати постанову суду як таку, що постановлена з істотними порушеннями чинного законодавства та закрити провадження у справі у зв’язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Встановлено, що 15 листопада 2018 року о 21:00 в місті Одеса Б. керував «Lexus IS 250» у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився із застосуванням приладу «Drager» в присутності двох свідків, результат позитивний — 1,51 проміле алкоголю, чим порушив вимоги п. 2.9 а Правил дорожнього руху України, за що передбачена відповідальність ч. першою статті 130.

Апеляційний суд, відмовляючи у задоволенні апеляційної скарги адвоката Ч., подану в інтересах Б., виходив з того, що суд першої інстанції вірно врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом’якшують та обтяжують відповідальність та те, що адміністративне стягнення є мірою відповідальності і застосовується з метою виховання особи, яка вчинила правопорушення, в дусі додержання законів України, а також запобігання вчиненню нових правопорушень, як самим правопорушником так і іншими особами.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні посилять покарання за керування автомобілем у нетверезому стані.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України