КГС ВС зобов’язав Укрзалізницю розрахуватися з боргом

17:03, 5 декабря 2019
Згідно з рішенням Касаційного господарського суду залізнична компанія виплатить 1 079 321,98 грн позивачу.
КГС ВС зобов’язав Укрзалізницю розрахуватися з боргом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

4 грудня колегія суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду задовольнила скаргу ТОВ «Таврійські ігри», скасувавши рішення апеляційного суду й залишивши у силі рішення суду першої інстанції. У результаті АТ «Укрзалізниця» зобов’язана розрахуватися з боргом перед виконавцем замовлених послуг. Про це повідомила прес-служба ВС.

Як зазначається, у грудні 2018 року ТОВ «Таврійські ігри» звернулося з позовом до Господарського суду м. Києва про стягнення боргу. Ціна позову — 1 079 321,98 грн.

Позивач зазначав, що він протягом 10–11 квітня 2017 року надав відповідачу послуги з маркетингових заходів з прийому керівництвом Укрзалізниці офіційних делегацій залізниць Грузії, Азербайджану та Казахстану.

Посилаючись на те, що відповідач надані послуги не оплатив, позивач просив стягнути з відповідача на свою користь суму боргу, борг з урахуванням встановленого індексу інфляції за час прострочення — 132 523,45 грн, 3% річних з простроченої суми 36 798,89 грн, а також понесені ним у справі судові витрати.

Відповідач проти позову заперечував, посилаючись на те, що договір не був укладений, а акт надання послуг підписаний неуповноваженою особою.  

Суд першої інстанції позов ТОВ «Таврійські ігри» задовольнив частково. Однак апеляційний суд це рішення скасував у частині задоволення позовних вимог та ухвалив нове.

Колегія суддів КГС ВС задовольнила касаційну скаргу ТОВ «Таврійські ігри», скасувавши рішення апеляційного суду й залишивши у силі рішення суду першої інстанції.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Верховний Суд поставив крапку у спорі щодо управління нерухомістю на Воздвиженці

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва