Недашковський оскаржує своє звільнення з Енергоатома: суд відкрив провадження

13:11, 10 декабря 2019
ОАСК ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження.
Недашковський оскаржує своє звільнення з Енергоатома: суд відкрив провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Юрія Недашковського щодо оскарження розпорядження уряду про припинення повноважень президента НАЕК «Енергоатом».  Про це повідомляє прес-служба суду.

Зокрема, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету міністрів України від 27 листопада 2019 року «Про припинення повноважень президента Державного підприємства « Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Недашковського Ю. О.». Суд ухвалив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 30 січня 2020 року.

Суд також розглянув заяву про забезпечення позову, в якій Юрій Недашковський просив ОАСК зупинити дію оскаржуваного розпорядження та заборонити Кабінету міністрів України і Міністерству енергетики та захисту довкілля  вчиняти дії та приймати рішення щодо звільнення позивача з посади президента НАЕК "Енергоатом" з підстав, зазначених у відповідному розпорядженні КМУ. При розгляді вказаної заяви суд, проаналізувавши та оцінивши доводи заявника,  відмовив Ю. Недашковському у вжитті заходів забезпечення позову.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що уряд оприлюднив нові кадрові зміни. Зокрема виконуючим обов’язки президента компанії «Енергоатом» став Павло Павлишин. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області