Перейменування УПЦ: Верховний Суд залишив рішення без змін

18:52, 17 декабря 2019
КАС ВС погодився із доцільністю забезпечення позову.
Перейменування УПЦ: Верховний Суд залишив рішення без змін
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій про забезпечення позову у справі про перейменування релігійних організацій, що входять до релігійного об`єднання Української Православної Церкви. Про це йдеться на офіційному сайті ВС.

Забезпечення позову полягає у забороні вчинення всім уповноваженим реєстраційним органам будь-яких реєстраційних дій щодо відомостей в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань про Київську Митрополію УПЦ та її структурні релігійні організації до вирішення цього спору по суті заявлених позовних вимог.

Верховний Суд зазначив, що забезпечення адміністративного позову — це вжиття судом, у провадженні якого перебуває справа, до вирішення адміністративної справи по суті позовних вимог, визначених Кодексом адміністративного судочинства України, заходів щодо створення можливості реального виконання у майбутньому постанови суду, якщо її буде прийнято на користь позивача.

Верховний Суд дійшов висновку, що застосування заходів забезпечення цього позову до вирішення спору по суті заявлених позовних вимог є доцільним та необхідним, оскільки невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи взагалі унеможливити виконання рішення суду, у разі задоволення позовних вимог, та ускладнити ефективний захист і поновлення прав та інтересів позивача, за захистом яких він звернувся до суду.

ВС зазначає, що справа за позовом Київської Митрополії Української Православної Церкви та Почаївської Свято-Успенської лаври до Міністерства культури України про визнання протиправним та скасування наказу, визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити дії перебуває у провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва. Розгляд заяви про забезпечення позову не є вирішенням справи по суті.

Із постановою Верховного Суду від 11 грудня 2019 року у справі №640/4748/19 (адміністративне провадження №К/9901/24812/19) можна ознайомитися за посиланням.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що КАС ВС пояснив, які об’єкти звільнені від сплати земельного податку.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Тетяна Левченко
    Тетяна Левченко
    суддя Сумського апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва