КАС ВС зупинив провадження у справі за позовом Віктора Татькова до ВРП

15:35, 17 февраля 2020
Суд задовольнив клопотання представника позивача.
КАС ВС зупинив провадження у справі за позовом Віктора Татькова до ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Касаційний адміністративний суд ВС зупинив провадження у справі за позовом Віктора Татькова до ВРП до вирішення ВП ВС іншого спору з тими ж учасниками справи. Про це повідомляє прес-служба Верховного Суду.

«Таке рішення ухвалив Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду в судовому засіданні сьогодні, 17 лютого 2020 року, під час  розгляду адміністративної справи № 9901/480/19 за позовом Віктора Татькова до Вищої ради правосуддя, у якому позивач просив визнати протиправною бездіяльність ВРП, що виявилася в нездійсненні упродовж одного місяця розгляду його заяви про звільнення у відставку, зобов’язати розглянути цю заяву і за результатами її розгляду ухвалити вмотивоване рішення.

Під час судового засідання адвокат позивача заявив клопотання про зупинення провадження у зазначеній справі, оскільки на розгляді Великої Палати Верховного Суду наразі перебуває справа № 9901/525/19 за позовом Віктора Татькова до ВРП, у якій він просить визнати протиправним та скасувати рішення ВРП №  2321/0/15-19 від 3  вересня  2019  року про його звільнення з посади судді Вищого господарського суду України з підстав порушення вимог щодо несумісності (п. 2 ч. 6 ст. 126 Конституції України). 

Узявши до уваги, що рішення ВРП про звільнення позивача з посади судді ВГС України з підстав порушення вимог щодо несумісності  покладено в основу рішення ВРП про залишення без розгляду його заяви про звільнення у відставку, Верховний Суд задовольнив клопотання представника позивача – зупинив провадження у справі № 9901/480/19 до вирішення по суті іншого спору – у справі №  9901/525/19», — йдеться у повідомленні.

Із рішеннями у справі № 9901/480/19 можна буде ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Вища рада правосуддя на засіданні 22 серпня розглянула подання заступника Генерального прокурора про надання згоди на утримання під вартою Татькова Віктора Івановича.

Ще раніше стало відомо, що КСУ розгляне деякі положення Кримінального процесуального кодексу, які забороняють оскарження дозволу на затримання. Скаржником у справі виступає колишній голова Вищого господарського суду України Віктор Татьков.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді