Визначення розміру посадового окладу суддів, які не пройшли кваліфікаційне оцінювання: ВП ВС розгляне зразкову справу

16:16, 2 ноября 2020
Оприлюднено анонс судових засідань Верховного Суду.
Визначення розміру посадового окладу суддів, які не пройшли кваліфікаційне оцінювання: ВП ВС розгляне зразкову справу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 4 листопада, Велика Палата ВС призначила до розгляду в порядку письмового провадження зразкову справу № 200/9195/19-а щодо розрахункової величини для визначення розміру посадового окладу суддів, які не пройшли кваліфікаційне оцінювання. Про це йдеться у повідомленні пресцентру Верховного Суду.

Окрім того, 3 листопада 2020 року Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розгляне кримінальне провадження щодо трьох осіб, засуджених до різних строків позбавлення волі з конфіскацією усього належного їм майна (одну – до 10 років, другу – до 11 років, третю – до 12 років) за розбій.

Як установили суди, восени 2014 року на Полтавщині група осіб проникла до житлового будинку, спричинила потерпілим тілесні ушкодження та заволоділа майном вартістю понад 1 млн грн. Крім того, обвинувачені, розбивши вікно, проникли до іншого будинку, де напали на його власника, в бік якого вистрелили з пістолета, з метою заволодіння майже 1,3 млн грн. Однак вони не довели свого злочинного наміру до кінця, оскільки потерпілий, захищаючись, реалізуючи право на захист свого життя та здоров’я, перебуваючи у власному будинку, вистрелив із мисливської гладкоствольної рушниці в нападників (справа № 531/1135/15-к, провадження № 51-7321км18).

Також 5 листопада ККС ВС розгляне касаційну скаргу засудженого до 5 років позбавлення волі. Як установили суди, восени 2015 року особа підпалила в будинку, який перебував на балансі сільської ради, понад тисячу тюків сіна вартістю майже 30 тис. грн.

Крім цього, внаслідок пожежі було пошкоджено перекриття житлового будинку, у зв’язку з чим завдано матеріального збитку на суму 138,7 тис. грн (справа № 536/621/16-к, провадження № 51-3166км20).

У свою чергу, 3 листопада о 10:00 Касаційний адміністративний суд у складі ВС перегляне в касаційному порядку справу № 805/456/18-а за позовом Товариства до Державної податкової служби України, ГУ ДПС у Донецькій області, у якій позивач просив відновити суму реєстраційного ліміту в системі електронного адміністрування ПДВ на суму від’ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного періоду платника ПДВ. Суд першої інстанції, з яким погодився суд апеляційної інстанції, позов задовольнив частково. Не погодившись із такими рішеннями судів попередніх інстанцій, ДПС України оскаржила їх до Верховного Суду. Підставою для касаційного перегляду справи є п. 3 ч. 4 ст. 328 КАС України.

4 листопада о 14:00 КАС ВС перегляне в касаційному порядку справу № 826/16066/18 за позовом громадянина Республіки Таджикистан, який оскаржив рішення Державної міграційної служби України про відмову у визнанні його (позивача) біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту. Позивач просить суд зобов’язати ДМС України повторно розглянути його заяву відповідно до вимог чинного законодавства. Скаржник зазначив, що суди попередніх інстанцій неправильно застосували норми матеріального права через відсутність висновку Верховного Суду у подібних правовідносинах (відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 328 КАС України).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВС висловився щодо забезпечення права на захист у кримінальному провадженні.

Також Верховний Суд вказав, на кого не поширюється імунітет свідка у кримінальному провадженні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей