Апеляційне оскарження: важливі рішення ВС

14:50, 13 ноября 2020
Оприлюднили цікаві кейси з рішень Верховного Суду.
Апеляційне оскарження: важливі рішення ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суддя Великої Палати Верховного Суду Наталя Антонюк оприлюднила деякі важливі рішення ВС щодо питання апеляційних скарг. Інформація з’явилась на Facebook-сторінці судді.

Строк подачі апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді обчислюється з дня оголошення резолютивної частини ухвали.

Справа № 461/1434/18

Під час апеляційного перегляду рішень слідчих суддів апеляційний суд не вправі ухвалювати рішення про залишення апеляційної скарги без руху та про її повернення, якщо особа не усунула недоліків.

Справа № 686/24639/17

Якщо після відкриття апеляційного провадження буде встановлено, що апеляційний розгляд здійснюється за апеляційною скаргою на судове рішення, яке не підлягає апеляційному оскарженню, апеляційний суд має постановити ухвалу про закриття апеляційного провадження.

Справа № 569/17036/18

Звернення до суду з апеляційною скаргою на ухвалу слідчого судді щодо скарги, поданої в порядку ст. 206 КПК, є підставою для відмови у відкритті апеляційного провадження.

Справа № 461/1434/18

Ухвала слідчого судді про визначення порядку зберігання речових доказів у кримінальному провадженні шляхом передачі в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів майна, яке є речовим доказом у цьому кримінальному провадженні і на яке накладено арешт, оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Справа № 758/16546/18

Перегляд за нововиявленими обставинами ухвал слідчого судді, а також рішень суду апеляційної інстанції щодо таких ухвал, кримінальним процесуальним законодавством не передбачений.

Справа № 522/14170/17

Якщо ухвала слідчого судді постановлена без виклику особи інтересів якої вона стосується та яка її оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи має обчислюватись з дня отримання копії судового рішення, незалежно від наявності інших джерел інформування про прийняте рішення.

Справа № 760/12179/16-к.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про позицію ВС оскарження висновків, викладених в акті перевірки податкового органу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська