Суд розглянув справи відносно двох сестер, які звинувачували одна одну в домашньому насильстві

11:05, 6 апреля 2021
Одного дня, проте в різних суддів Хмільницького міськрайонного суду слухались справи про адміністративні правопорушення відносно двох рідних сестер.
Суд розглянув справи відносно двох сестер, які звинувачували одна одну в домашньому насильстві
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області спеціально для «Судово-юридичної газети».

Судова історія: працівники поліції склали на двох жінок адміністративні протоколи за частиною 1 статті 173 -2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (домашнє насильство).  

Разом в одній квартирі проживали подружня пара, двоє їхніх дорослих доньок та двоє малолітніх онуків однієї з доньок. Переважну більшість свого часу батьки жили в селі, навідуючись у свою квартиру за необхідності, так само й одна з доньок, Олена, приходила до батьківської оселі за необхідності. Останнім часом молодша донька Лариса з дітьми жила в квартирі постійно.

  • Якось я прийшла в квартиру, а мої племінники 8 та 4 років перебували в квартирі самі, пояснюючи, що мама пішла в магазин, однак сестра не поверталася тривалий час. Я довго телефонувала з дитячого мобільного та врешті, коли додзвонилась, повернутись сестру не вмовила, вона лише на мене насварилась. Я пішла в інше своє житло, а Лариса і далі телефонувала мені та писала різні образливі слова. З цього все почалося, - розповіла судді старша сестра та стверджувала, що відео на телефоні та матір можуть підтвердити її слова.

Незабаром у жінок знову відбувся конфлікт і тоді, за словами Олени, її сестра в присутності дітей та матері лаялась, ображала родичку та розмахувала залізною палицею в квартирі. Це і стало причиною першого виклику працівників поліції, які провели профілактичну бесіду з жінками та зареєстрували заяву від старшої сестри.

Через кілька днів, після приходу матері та старшої доньки в квартиру, Лариса вчепилася у волосся своїй старшій сестрі без жодних слів та пояснень. Олена знову була змушена викликати працівників поліції, які відібрали пояснення в усіх учасників конфлікту. Обоє рідних сестер написали заяви до правоохоронних органів, де скаржились на домашнє насильство одна на одну.

В якості свідка у суд викликали матір двох рідних сестер, яка стала на сторону старшої доньки Олени та пояснила, що конфлікти спричиняє лише молодша донька – Лариса, яка живе з малолітніми дітьми у батьківській квартирі та на кожен приїзд інших власників квартири реагує дуже негативно – лається, погрожує побиттям, а якось тягнула за волосся свою сестру.

Сама ж Лариса в судовому засіданні виклала свою точку зору.

  • Старша сестра мене спеціально провокує, аби виселити з квартири. Вона провокує, а я «ведусь» і агресую, тоді вона викликає поліцію. Я не пам'ятаю, яким чином себе поводила у той день, тому що у нас постійно таке спілкування і мої діти постійно бачать, як ми сваримось. У той день я висловлювалась нецензурно до Олени, але не вважаю, що завдала цим сестрі психологічної кривди, - пояснила жінка.

Що вирішив суд?

Стосовно старшої сестри Олени суд закрив провадження у справі за відсутності складу адміністративного правопорушення. Що стосується молодшої сестри Лариси, то суд визнав винною у скоєнні адміністративного правопорушення. Врахувавши, що раніше жінка до адміністративної відповідальності не притягувалась та має на утриманні двох малолітніх дітей, суд закрив відносно неї провадження в адміністративній справі за малозначністю. Крім того, суд не міг залишити поза увагою і те, що у судових засіданнях сестра та матір (під присягою) повідомили, що їхня родичка залишає двох малолітніх дітей надовго самих у вечірній час.

Суд звернувся до місцевої Служби у справах дітей перевірити вказану інформацію та вжити заходів, передбачених законодавством України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде