Закарпатські меншини «позбавляють прав»: угорці написали заяву в ООН

16:36, 25 октября 2018
Угорці просять Україну «нести відповідальність відносно прийнятого нею документа».
Закарпатські меншини «позбавляють прав»: угорці написали заяву в ООН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заяву на захист прав меншин до Організації Об’єднаних Націй написали румунські угорські політичні партії та організації 24 жовтня, у святкування дня ООН. Про це повідомляє Mukachevo.net.

У ній зазначили, що «тепер в Україні не лише позбавляють представників закарпатських меншин їх прав, а й переслідують угорців», і нагадали про статтю 2 Декларації ООН про ліквідацію дискримінації.

«Просимо попередити Україну, відповідно до статуту ООН, аби вона несла відповідальність щодо прийнятого нею документа», — написано у заяві.

Її підписали представники Угорської громадянської партії (MPP), Угорської національної ради (EMNT), Угорської народної партії Трансильванії (EMNP), Демократичної спілки угорців Румунії (RMDSZ) і Секейської національної ради (SZNC).

Зустріч пройшла у Румуніі, в Колжварі, за участі уповноваженого державного секретаря прем'єр-міністра Угорщини Каталін Сілі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ не зможе притягнути до відповідальності держслужбовців і чиновників Закарпатської області, які мають другу угорське громадянство. В українському законодавстві не передбачена відповідальність за подвійне громадянство.

Крім того, ми писали, що у базу «миротворця» потрапили чиновники і депутати Закарпатської області з угорськими паспортами.

Також ми відзначали, що Україна прийняла рішення вислати з країни консула Угорщини Ерно Кешкеню. Угорський посол також оголошений персоною нон грата. Діяльність угорського дипломата українська сторона вважає несумісною зі статусом консульської посадової особи. МЗС України при цьому посилається на статтю 23 Віденської конвенції про консульські зносини, прийнятої в 1963 році.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва