Воював проти ЗСУ: на Луганщині засуджено бойовика «ЛНР»

10:36, 31 октября 2018
Чоловіка засуджено до чотирьох років позбавлення волі.
Воював проти ЗСУ: на Луганщині засуджено бойовика «ЛНР»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Набрав законної сили обвинувальний вирок Сватівського райсуду Луганської області щодо 22-річного мешканця Луганська, який в лавах незаконних збройних формувань терористичної організації «ЛНР» воював проти ЗСУ, передає прес-служба Служба безпеки України.

З жовтня 2015 року до січня 2016-го він був учасником так званої 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го мотострілецького корпусу армії «ЛНР», яка дислокувалася поблизу села Піонерське Станично-Луганського району області. Бойовик був сапером. Після виникнення проблем із фінансуванням незаконного збройного формування бойовик поїхав до РФ на заробітки. Через конфлікт з роботодавцем він потрапив в поле зору російських силовиків, тому вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію, після чого його затримали.

Вироком суду громадянина визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України. Його засуджено до чотирьох років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, як ЗСУ зайняли нові позиції на лінії зіткнення з бойовиками. Один з підрозділів був змушений просунутися вперед і закріпитися на нових рубежах.

Ще раніше ми повідомляли про знищення автомобіля з бойовиками на Донбасі. 28 вересня біля села Комінтерново під Маріуполем підірвався на міні автомобіль «Нива» 9-го мотострілецького полку 1-го армійського корпусу ЗС РФ.

Крім того, в мережі показали, як ЗСУ розгромили посилку Кремля зі смертоносною «гуманітарною допомогою».

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва