Рахункова палата перевірить Укрзалізницю: підозрюють зловживання

15:17, 31 октября 2018
Аудит проведуть на прохання міністра інфраструктури. У відомстві зауважили, що перевірка Укрзалізниці вже давно назріла. До держпідприємства є багато питань.
Рахункова палата перевірить Укрзалізницю: підозрюють зловживання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр інфраструктури Володимир Омелян звернувся з листом до Рахункової палати з проханням провести аудит ПАТ «Укрзалізниця». Відповідна перевірка, скоріше за все, відбудеться у 2019 році. Про це заявив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, повідомляє Liga.net.

У листі до Рахункової палати очільник міністерства звернув увагу на велику кількість критичних відгуків щодо роботи державного підприємства. Міністр висловив думку, що роботу Укрзалізниці необхідно об'єктивно оцінити. В міністерстві також звернули увагу на те, що Укрзалізниця на даний момент демонструє нездатність у повному обсязі забезпечити всі необхідні вантажні перевезення.

У листі Мінінфраструктури також зазначається, що результатом невиконання держпідприємством запланованих обсягів перевезень стає зменшення доходів суспільства, що негативно позначається на рівні сплачених до бюджету податків.

Голова Рахункової палати розповів, що аудит Укрзалізниці, швидше за все, відбудеться у 2019 році, з огляду на те, що поточний план перевірок уже затверджено і залишається недостатньо часу до кінця цього року.

Валерій Пацкан також зазначив, що відомство має багато зауважень до роботи держпідприємства. Зокрема, виникають питання щодо того, що «Укрзалізниця» вдвічі підвищила ціни на квитки, але це практично ніяк не позначилося на якості послуг, що надаються громадянам.

Окрім того, голова Рахункової палати звернув увагу на велику кількість сигналів про значні зловживання на підприємстві. Укрзалізницю, зокрема, звинувачують у необгрунтовано завищених цінах закупівель і розтратах державних коштів. Також було зазначено, що питання про необхідність перевірки держпідприємства назріло давно і вже неодноразово піднімалося.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Укрзалізниця програла суд російському банку «ВТБ». Господарський суд Донецької області ухвалив стягнути з Донецького філіалу держпідприємства 933 млн гривень на користь російського банку «ВТБ» в якості погашення заборгованості згідно чотирьох кредитних договорів.

Також ми повідомляли, що з 1 жовтня Укрзалізниця підняла ціни на залізничні квитки. Тарифи зросли на 12%.

Ще раніше стало відомо, що за хабарі в Укрзалізниці під суд піде екс-чиновник. Він вимагав понад 7 тисяч доларів за вплив на посадових осіб.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва