Україна та Вселенський Патріархат підписали угоду

13:29, 3 ноября 2018
Договір допоможе прискорити надання автокефалії православній Церкві в Україні.
Україна та Вселенський Патріархат підписали угоду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Петро Порошенко та Вселенський Патріарх Варфоломій підписали Угоду «Про співробітництво та взаємодію між Україною та Вселенським Константинопольським Патріархатом», повідомляє прес-служба АП.

Це Угода про співпрацю у створенні незалежної православної Церкви в Україні, Вселенський Патріарх надає Томос, визнаючи незалежність української Церкви, і вручає його обраному на Соборі Предстоятелю.

 «Угода, яку ми сьогодні підписали, робить всі умови для того, щоб процес підготовки до Собору, процес надання Томосу був приведений у абсолютно чітку відповідність до канонів православної Церкви. Я вітаю всіх вас з підписанням цієї Угоди. Хочу наголосити, що третє листопада – це історичний день для створення української автокефальної православної Церкви», - наголосив Петро Порошенко.

Вселенський Патріарх Варфоломій також підкреслив, що сьогодні важливий історичний момент для двосторонніх зв`язків, але також і для православ`я в цілому.

«Щойно ми підписали Договір про співпрацю між Вселенським Патріархатом і Україною і цей Договір допоможе прискорити надання автокефалії православній Церкві в Україні», - зазначив Патріарх Варфоломій.

Нагадаємо «Судово-юридична газета» повідомляла, що єдина помісна православна церква в Україні після Об'єднавчого собору буде називатися Українською православною церквою, заявив патріарх Філарет.

Крім того, Константинополь продовжує спілкування з РПЦ, йдеться у зверненні екзархату російських парафій в Західній Європі до пастви.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду