Смерть Гандзюк: замовники вбивства можуть уникнути покарання

03:00, 6 ноября 2018
Адвокат загиблої активістки вважає, що передача справи до суду в її нинішньому вигляді унеможливить притягнення до відповідальності замовників.
Смерть Гандзюк: замовники вбивства можуть уникнути покарання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Передача до суду справи проти виконавців нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк, яка померла від відриву тромба, в її нинішньому вигляді унеможливить залучення до відповідальності замовників убивства.

Про це заявила адвокат Гандзюк Євгенія Закревська.

«Якщо справу по виконавцях передадуть до суду, то з чого і де будуть брати докази, яким чином використають ці докази у провадженні СБУ, яка шукає замовників», - цитує її слова «Громадське».

Вона пояснила, що в разі відсутності ознаки замовлення у розслідуванні поліції проти виконавців буде неможливо притягнути до відповідальності замовників, яких розшукують у межах іншої справи, відкритої СБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що відома херсонська активістка Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, померла вранці 4 листопада.

Також з'явились нові подробиці про напад з кислотою на Гандзюк. Мотиви підозрюваного в нападі на активістку в момент обрання запобіжного заходу підозрюваному слідство не встановило.

Крім того ми писали, що четверо підозрюваних у замаху на Гандзюк визнали свою провину. Четверо з п'яти затриманих, які проживають в різних регіонах країни, зізналися слідчим, що отримали пропозицію від п'ятого затриманого за грошову винагороду вчинити напад на херсонську чиновницю.

Напередодні стало відомо, що поліція передала всі документи по справі Гандзюк до СБУЦе дасть можливість слідчим СБУ об’єднати провадження і вести досудове розслідування з моменту планування до фактичного закінчення.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Валерій Марчук
    Валерій Марчук
    голова Чернівецького апеляційного суду