Роками викрадала автомобілі: затримали небезпечну банду

07:45, 7 ноября 2018
Правоохоронці виявили нелегальну базу, де крадені автомобілі розбирали до останнього гвинтика.
Роками викрадала автомобілі: затримали небезпечну банду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA
Машини заганяли у спеціальні відстійники, після чого розбирали до останнього гвинтика. Нелегальний шрот організували у передмісті столиці Гостомелі. Про це повідомляє телеканал 2+2.

Саме у Гостомель приганяли крадені Рендж Ровери, БМВ, Лексуси, Мерседеси і Тойоти. За бетонним парканом викрадачі перебивали номери кузова і двигуна, а також розбирали на запчастини елітні авто. День у день сюди приїздили, немов на роботу.

Місцеві розповіли, навіть і не здогадувалися з ким мешкають по сусідству.

«Раніше було видно, що звозили якісь машини, так не знаю. Там же все зарито. За великим забором все остальне», - житель смт Гостомель.

«Десь років п’ять тому а може більше звозили автівки на ремонт. Він сам працював там інколи, ремонтував і ще хлопчина. Інколи я питав, що з машиною, як у спеціаліста», - Анатолій, житель смт Гостомель.

Територія будинку близько тисячі квадратних метрів. Це як автосалон у Києві. На слід зловмисників вийшли поліцейські.

«Було затримано трьох активних членів групи: організатор та два безпосередні виконавці та четверту особу, яка здійснювала функції перепродажу їх розкомплектування, або тимчасового зберігання за винагороду», - Сергій Прудченко, перший заступник начальника Департаменту Карного Розшуку Нацполіції.

Багато власників авто, мабуть, і не впізнали своїх ластівок. Більшість з них роззули, встигли перепродати. Та деяким водіям пощастило, їм повернули крадені авто.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Україні випадки крадіжок автомобілів не є рідкістю. Частіше всього викрадають автомобілі марки «Toyota», а лідируючу позицію серед міст, де найчастіше відбуваються крадіжки авто, зайняла столиця України. Про це на своєму Facebook повідомив заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін.

Також ми писали як захистити свій автомобіль від крадіїв. Найбільш поширеним способом є сигналізація. Інший спосіб - система GPS-нагляду. Завдяки супутниковим технологіям ви зможете з точністю до метра дізнатися місцезнаходження вашого автомобіля в будь-якій точці земної кулі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду