Поламав їй шию та задушив, «щоб не мучилась»: чоловік познущався з бабусі

07:25, 18 ноября 2018
В ході досудового розслідування слідчі встановили, що вбив жінку 19-річний хлопець.
Поламав їй шию та задушив, «щоб не мучилась»: чоловік познущався з бабусі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До 15 років ув’язнення засудили 19-річного хлопця, що вбив 67-річну мешканку села Ключарки Мукачівського району, будинок якої вирішив пограбувати разом зі спільником, пише «Неділя Закарпатські новини».

Михайло через незачинені вхідні двері зайшов до оселі. Бабуся в той час щось робила на кухні. Побачивши господарку, незваний гість одразу ж почав атакувати нещасну. Він щосили вдарив її кілька разів кулаком у обличчя. Від удару старенька впала на підлогу. Тоді він, нахилившись над нею, ще раз ударив її кулаком у щелепу. У жінки з носа потекла кров. Вона почала тяжко дихати й хрипіти. Михайло взяв із кухонної стінки рушник і накрив ним її обличчя. Відтак він впустив Андрія.

Спільник негайно відправився на пошуки чогось цінного, почав перевіряти кімнати, чи в хаті більше нікого немає. На пошуки грошей відправився невдовзі й Михайло. Вони перевірили все – і будинок, і літню кухню. Повернувшись до бабусі, яка на той час була ще живою, Михайло зрозумів, що вона намагалася комусь подзвонити. Це дуже розлютило грабіжника, він знову почав бити стареньку, а далі здавив їй шию руками так, що переламав хрящі. Та причиною смерті, за висновком судово-медичної експертизи, стали не лише травми, а асфіксія, тобто удушшя.

Грабіжники продовжили пошуки цінностей. Знайшли золотий хрестик, дві пари сережок та дві золоті каблучки. Невдовзі золото вони здали до ювелірної майстерні в Ужгороді. Із грошей скільки саме взяли – навіть господиня не знала. За її словами, можливо три, а можливо і п’ять тисяч.

Увечері, повернувшись із роботи, донька баби Марії застала повний хаос. Усе було перекидано догори дном. Але найстрашніше, свою матір жінка знайшла мертвою. Вона негайно зателефонувала до поліції.

В ході досудового розслідування слідчі встановили, що вбив жінку саме 19-річний виноградівець.

На суді свою провину він визнав і розповів, що на початку листопада був звільний з Ужгородського СІЗО.

За словами хлопця, їм було відомо, що б будинку є велика сума грошей. Але знайти вдалося лише золоті речі. Також він запевнив, що стару задушили для того, щоб вона не мучилась.

Відтак убивці протягом певного часу переховувались від поліції, оскільки знали, що їх шукають. Спочатку кілька днів гостювали у знайомого у Сваляві, далі поїхали в Житомирську область, а потім – у Виноградівський район, де їх і затримали правоохоронці.

Цікаво, що на суді молодик сказав, що шкодує лише про те, що у будинку вони знайшли недостатньо грошей, на які розраховували та які дали б змогу втекти подалі від відповідальності.

І ще одна важлива деталь. Після скоєного вбивства за загадкових обставин Андрій помер.

Тож до відповідальності притягнули Степана, на машині якого грабіжники їхали «на справу».Суд визнав обох закарпатців винними у злочині. Молодшому, який безпосередньо і вбивав стареньку, призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі, а 43-річного мукачівця засудив  до 10 років виправних робіт.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що зловмисник, під час раптового конфлікту із своєю 77-річною бабусею, завдав їй численних ударів кулаками по голові та тілу. Поранення виявилися несумісними із життям, старенька померла на місці події.Зазначимо, що чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за ч.1 ст. 125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження). Досудове розслідування триває, у провадженні призначені судові експертизи, проводяться слідчі дії.

Крім того, чоловік схопив стілець та декілька разів вдарив 79-річну дружину по голові. Від отриманих травм жінка померла. Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Чоловікові повідомлено про підозру. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області