Вимагали гроші в чоловіка: зухвалу банду затримали на Вінниччині

07:45, 25 ноября 2018
Зловмисники вивезли потерпілого за межі населеного пункту та побили бейсбольною битою.
Вимагали гроші в чоловіка: зухвалу банду затримали на Вінниччині
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Вінницькій області правоохоронні органи затримали  організатора та керівника злочинної групи, яка займалась здирництвом, передає vinbazar.com.

Зараз прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо злочинної групи, члени якої займались вимаганням грошей, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України.

Спочатку, до правоохоронців звернувся потерпілий, який повідомив, що мешканці одного з районних центрів області безпідставно вимагають у нього 3 тис. доларів США під загрозою застосування фізичного насильства.

Для підтвердження своїх намірів злочинці, які відносили себе до кримінальних авторитетів, вивезли потерпілого за межі населеного пункту та побили бейсбольною битою.

Під час досудового розслідування потерпілий, під контролем правоохоронців, передав вимагачам гроші, які пізніше були розділені між співучасниками злочинної схеми, а після наступної передачі злочинців затримали.

Організатору та керівнику злочинної групи слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави, яку відразу було внесено. Після цього, підозрюваний знаходився на волі, що збільшувало ризики втечі, знищення доказів або неправомірного впливу на потерпілих чи свідків.

Однак, за принципової позиції прокуратури, Вінницьким апеляційним судом скасовано рішення слідчого судді та цьому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Запорізькій області Служба безпеки України викрила організовану злочинну групу, яка складалася з теперішніх і колишніх працівників Нацполіції.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва