Суд присяжних виправдав особу у скоєнні тяжкого злочину

12:17, 28 ноября 2018
У той же час його визнано винним у вчиненні іншого злочину.
Суд присяжних виправдав особу у скоєнні тяжкого злочину
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У понеділок, 26 листопада, вироком Бердянського міськрайонного суду Запорізької області в складі суду присяжних громадянина Р. визнано невинуватим та виправдано  за недоведеності вчинення ним злочину, передбаченого пунктом 13 частиною другою статті 115 КК України (Умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство), передає прес-служба суду.

У той же час його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 185 Кримінального кодексу України (Таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене повторно), призначено йому покарання у вигляді трьох років шести місяців позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала про моторошне вбивство у Конотопі. Чоловік вбив свою дружину та закопав тіло у саду. 

Крім того, Ленінський райсуд Миколаєва змінив правову кваліфікацію дій обвинуваченого з частини другої статті 121 Кримінального кодексу України та визнав чоловіка винним у вбивстві, вчиненому через необережність (частина перша статті 119 Кримінального кодексу України).

Додамо, Красноармійський міськрайонний суд Донецької області визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб )  та ч. 1  ст. 396 (Заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого чи особливо тяжкого злочину) КК України та засудив до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України