Масштабні військові збори проведуть в Україні: є подробиці

08:45, 2 декабря 2018
ВСУ планують розпочати збори у понеділок, 3 грудня.
Масштабні військові збори проведуть в Україні: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Українцям повідомили про початок циклу масштабних зборів резервістами та військовозобов’язаними 3 грудня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Зокрема будуть проведені збори, як у складі бригад (до 15 діб) так і у складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку Новорічних свят», - повідомляють у відомстві.

Заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, нагадали у міністерстві, але тоді до лав ЗСУ призиватимуться «усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України».

«Наразі у визначених областях України тривають організаційні заходи створення Територіальної оборони та непорушних запасів», - підкреслили у повідомленні.

В областях у яких запроваджено воєнний стан передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб. Під час яких буде проведене бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що влада України поки не планує проводити масштабну мобілізацію в Збройні сили. Президент запевнив, що держава має у своєму розпорядженні достатні ресурси для того, щоб тримати оборону на Сході України виключно силами військовослужбовців-контрактників. При нинішньому масштабі конфлікту вдаватися до мобілізації, навіть часткової, необхідності немає.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва