Україна готова до зустрічі в Нормандському форматі на рівні політрадників, – Порошенко

15:59, 2 декабря 2018
Порошенко заявив, що закон про воєнних стан буде зупинено, коли відбудеться деескалація ситуації.
Україна готова до зустрічі в Нормандському форматі на рівні політрадників, – Порошенко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна готова до зустрічі в Нормандському форматі на рівні політичних радників для деескалації ситуації, передає прес-служба АП.

«Ця пропозиція попередньо була погоджена зі мною як Президентом України під час телефонної розмови з Канцлером Німеччини, і ми, безумовно, візьмемо участь у зустрічі Нормандського формату на рівні політичних радників, на яку ми ставимо термінове питання – вимогу до РФ повернути наших військових, кораблі та відкрити Керченську протоку», - відповів Глава держави на запитання чи готова Україна до обговорення ситуації в Нормандському форматі на рівні радників, про які повідомила Ангела Меркель.

Президент наголосив, що зустріч сама по собі не є позитивним результатом в цій справі.

«Зустріч лише інструмент, а не результат. Ми вимагаємо – припиніть порушувати міжнародне право, бо все що відбулося є брутальним порушенням міжнародного права і може мати подальші наслідки», - підкреслив Глава держави.

Президент також наголосив, що РФ має забрати свої війська, які перебувають на українсько-російському кордоні, прибрати з Азовського моря велику кількість військових кораблів. Саме тому, за словами Петра Порошенка, в українських прикордонних областях з Росією був запроваджений воєнний стан.

«І ми будемо раді зупинити закон про воєнних стан, коли відбудеться деескалація ситуації», - підкреслив Президент.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Президент України Петро Порошенко заявив про те, що нашій державі в Чорному морі необхідно збільшена військово-морська присутність Німеччини та інших союзників. На думку Президента, зустріч в наступному місяці Європейської Ради в Брюсселі - «своєчасна можливість розглянути ситуацію, засновану на принципі солідарності і єдності з Україною».

Крім того, Порошенко, відповідаючи на питання про звинувачення Росією України в провокаціях на Азові, сказав, що Путін ніколи не стане вирішувати, хто буде Президентом України, це рішення прийме народ нашої країни.

Також влада України поки не планує проводити масштабну мобілізацію в Збройні сили. Подібні заходи можуть бути проведені тільки в разі повномасштабної агресії Російської Федерації. Про це в п'ятницю, 30 листопада, заявив президент України Петро Порошенко.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України