За неправильне оформлення ФОПів компанія сплатить штраф

13:06, 4 декабря 2018
Держслужба з питань праці має намір провести 17 тисяч перевірок на предмет маскування найманої праці.
За неправильне оформлення ФОПів компанія сплатить штраф
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За оформлення фізичних осіб-підприємців не за цивільно-правовою угодою, а за трудовим договором Державна служби з питань праці оштрафувала чимало компаній. Про це повідомляє Hromadske з посиланням на данні Opendatabot.

У повідомленні уточнили, що у двох судових рішеннях компанії оштрафували за «укладання цивільно-правових договорів, що мають ознаки трудових договорів». В одному з них Держслужба наклала штраф на компанію у розмірі 111 тисяч гривень, а в іншому — компанії вдалося довести коректність цивільно-правових угод, і її штраф скасували.

«Співпрацювати з ФОПами в Україні законно, проте з ними компанія має укладати договори відповідної моделі», — підкреслили у повідомленні.

Також було зазначено, що Державна служба праці протягом 2019 року має намір провести 17 тисяч перевірок на предмет маскування найманої праці.

«Причиною того, що деякі компанії замість того, щоб наймати працівників, укладають з ними цивільно-правову угоду як з ФОПами, є те, що таким чином роботодавець зменшує свої податкові зобов’язання. Зокрема, він звільняється від сплати 22% єдиного соціального внеску з фонду заробітної плати працівників. Крім того, укладання таких угод позбавляє роботодавця низки обов’язків щодо соціальної підтримки працівників», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 18 жовтня Верховна Рада України прийняла Кодекс по процедурам банкрутства, який вступить в силу через півроку. У фізосіб з'явиться можливість ініціювати процедуру банкрутства і зняти з себе борги по кредитах, які вони не можуть сплатити.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва