Ще один бойовик здався українським копам

07:45, 7 декабря 2018
Дізнавшись про наданий державою шанс звільнитися від кримінальної відповідальності екс-найманець добровільно звернувся в поліцію.
Ще один бойовик здався українським копам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Донецькій області колишній найманець незаконного збройного формування з Краматорська, добровільно здався правоохоронцям. Про це повідомляє прес-служба області.

«Коли екс-найманець дізнався про надане державою шанс звільнитися від кримінальної відповідальності - добровільно звернувся в поліцію», - йдеться в повідомленні.

За словами поліцейських, 41-річний чоловік виконував накази за їжу, іноді за гроші. Йому наказували перевіряти не тільки водіїв, але і пасажирів. Також за наказом він блокував переміщення української техніки.

«Зараз поліцейські перевіряють діяльність колишнього бойовика. Після того, як буде доведено, що на час перебування в НВФ він не скоював тяжких злочинів, людина зможе повернутися до нормального життя», - додали в повідомленні.

Нагадаємо, ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України гарантує учасникам НВФ звільнення від кримінальної відповідальності в разі добровільної здачі правоохоронним органам.

Загалом, з початку року правоохоронцям здалися близько 30 бойовиків, додали в повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у поліцію Бахмута Донецької області здався пособник терористів РФ. 26-річний чоловік отримав шанс звільнитися від відповідальності і почати нове життя. Поліцейські встановили, що в 2014 році він піддався на пропаганду і вступив до лав найманців РФ. У складі автопатруля він здійснював незаконну перевірку документів жителів районуителів району.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду