З сокирою та у балаклавах «обчистили» десятки магазинів: затримали зухвалу банду грабіжників

07:45, 25 декабря 2018
Кримінальний дует був затриманий «на гарячому». Злочинці завдали збитків на 250 тисяч гривень.
З сокирою та у балаклавах «обчистили» десятки магазинів: затримали зухвалу банду грабіжників
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Хмельниччині працівники поліції затримали серійних злодіїв, на рахунку яких більше 10 крадіжок із магазинів, повідомляє прес-служба ГУНП області.

В понеділок, 24 грудня, вночі працівники карного розшуку Шепетівського відділу поліції затримали кримінальний дует під час спроби проникнути у черговий магазин. Загалом же на рахунку зловмисників більше 10 крадіжок із загальною сумою збитку близько 250 тисяч гривень.

«Останнім часом у Шепетівці почастішали крадіжки із місцевих магазинів. За «почерком» злодіїв було зрозуміло, що діють одні і ті ж люди, - розповідають копи. - На затримання крадіїв був орієнтований увесь особовий склад місцевого відділу поліції. Вночі в місті працювали посилені патрулі.»

В понеділок вранці працівники карного розшуку спільно з поліцією охорони на одній із вулиць помітили двох підозрілих чоловіків, які підійшли до магазину і почали зривати ролети.

Затримали злодіїв «на гарячому». Ними виявились двоє місцевих жителів 29 і 32 років, які раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності за майнові злочини. На місці у них вилучили сокиру, за допомогою якої вони зривали ролети, а також зроблені з панчіх балаклави та рукавиці.

За попередньою інформацією, на рахунку затриманих більше 10 крадіжок із продуктових магазинів, фаст-фудів тощо. Постраждав від них і власник магазину одягу, звідки злодії винесли теплі куртки, шуби та інші цінні речі. Під час обшуку вдома у злодіїв частину викрадених речей поліцейські вилучили.

 

Чоловіків затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Згідно ч.3 ст.185 (крадіжка) ККУ, їм може загрожувати до 6 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Одесі пограбували пункт видачі швидких кредитів. У приміщення зайшов чоловік і, погрожуючи пістолетом, забрав зі столу близько 3 тисяч гривень.

Крім того, ми писали, що в Одеській області зловмисник, пограбувавши будинок, вирішив приготувати собі вечерю і влаштував пожежу.

Також нам стало відомо, що у столиці пограбували квартиру судді Адміністративного апеляційного суду.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва