«Відкат» на житлі для сироти: на Херсонщині затримали зухвалого чиновника

23:05, 29 декабря 2018
Правоохоронці вилучили 28 тисяч гривень неправомірної вигоди.
«Відкат» на житлі для сироти: на Херсонщині затримали зухвалого чиновника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Херсонщині на хабарі під час оборудки із купівлею за бюджетні кошти квартири для сироти затримано заступника міського голови та посередника. Про це повідомив 29 грудня на своїй сторінці у Facebook Департамент захисту економіки Національної поліції України.

"Працівники Управління захисту економіки в Херсонській області встановили, що у межах державної програми міською радою повинно було купуватися житло для дитини-сироти, яка перебувала на квартирному обліку, за кошти місцевого бюджету. Також було визначеного потенційного продавця квартири. З метою власного збагачення заступник міського голови звернувся до даного продавця із пропозицією: останній сплачує йому 28 тисяч гривень "відкату", натомість посадовець вирішує питання про придбання нерухомості саме у нього за завищеною ціною. У п'ятницю, 28 грудня, оперативники управління захисту економіки в Херсонській області, слідчі ГУНП в Херсонській області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України затримали заступника міського голови та посередника", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають в департаменті, у результаті домовленості заступника мера із продавцем квартири, її ціна зросла з 13 тис. до 17 тис. доларів США. Посадовець також висунув вимогу — 28 тисяч гривень "відкату" продавець нерухомості мав передати посереднику. Під час проведення процесуальних заходів задокументовано факт перерахування на рахунок продавця обіцяної суми за придбану міською радою квартиру для подальшої передачі коштів посереднику.

Правоохоронці вилучили 28 тисяч гривень якості неправомірної вигоди. Заступника міського голови затримано у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як поінформували в Головному управлінні Національної поліції в Херсонській області, затриманий посадовець працює у Генічеській міській раді.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ГПУ спільно із співробітниками ГУБКОЗ СБ України та слідчими Нацполіції України затримано на гарячому керівника одного із структурних підрозділів комерційного банку, яка налагодила протиправний механізм вимагання та отримання неправомірної вигоди від фізичних та юридичних осіб за безперешкодне придбання майна.

Крім того, у Житомирській області на хабарі погорів заступник керівника однієї з місцевих прокуратур. Прокурор вимагав 2 тисячі доларів від адвоката обвинуваченого.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва