Російські спецслужби спробували завербувати харківського підприємця: є подробиці

05:00, 16 января 2019
Вони намагалися змусити підприємця розповідати про пересування військових і техніки.
Російські спецслужби спробували завербувати харківського підприємця: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Російські спецслужби шляхом шантажу намагались змусити харківського підприємця збирати та передавати інформацію про пересування українських військових і техніки на прикордонних територіях. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Про чергову спробу завербувати українця співробітникам СБУ повідомив сам харківчанин. Він розповів, що займається товарними перевезеннями до сусідніх держав. За словами приватного підприємця, у квітні 2018 року під час оформлення вантажу на російській митниці його намагались завербувати співробітники ФСБ РФ.

Представники спецслужби країни-агресора, погрожуючи конфіскацією вантажу і транспортного засобу та притягненням до кримінальної відповідальності за сфабрикованою справою, змусили його підписати "документ" про таємну співпрацю. Харківчанин повинен був через особисті зв’язки у митних та прикордонних органах України збирати інформацію про місця дислокації, чисельність та шляхи пересування українських військових, а також відомості про персональний склад прикордонних нарядів і співробітників СБУ у складі цих підрозділів.

Після цього, за завданням ФСБ РФ, отримані дані підприємець мав особисто передавати кураторам під час поїздок за кордон.

Повернувшись на територію України, підприємець звернувся до СБУ та повідомив про факт спроби свого вербування.

В українській спецслужбі нагадують, що відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної держави, організації або їх представників і добровільно повідомили про зв’язок з ворожою спецслужбою, звільняються від кримінальної відповідальності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ викрила мешканку Одеси, яка через заборонені соцмережі розповсюджувала матеріали антиукраїнського характеру.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде