Поміж житлових будинків розмістили окупанти танки на Донбасі

23:45, 19 января 2019
Танки були помічені у селищі Заїченко.
Поміж житлових будинків розмістили окупанти танки на Донбасі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проросійські бойовики продовжують розміщувати на окупованому Донбасі танки у житлових районах населених пунктів на окупованому Донбасі. Про це повідомила українська сторона СЦКК, пише прес-служба штабу ООС у Facebook.

«Українська сторона СЦКК повідомляє: російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями лінії відведення важкого озброєння. Крім того, вони продовжують розміщувати бойову техніку у житловій забудові, перетворюючі мирне населення на живий щит для своєї недолугої та підступної діяльності», - йдеться у повідомленні.

Так, за даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який опубліковано 18 січня, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчує, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння. Це, насамперед, танки, самохідні та буксирувані артилерійські установки.

Зокрема, 16 січня безпілотник місії ОБСЄ виявив озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення, а саме, окупанти розмістили три танки (Т-72) поряд з житловими будинками у селищі Заїченко на південь від Донецька.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що СБУ затримала «голову сільської ради» з Новоазовського району (окупована територія Донецької області), яка допомогла бойовикам.

Крім того, в Одесі суд визнав винним 27-річного чоловіка у скоєнні злочину проти національної безпеки України. За результатами спеціального (заочного) судового розгляду одесита засуджено до 5 років позбавлення волі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва