Боєць АТО застрелив товариша на Донбасі: суд ухвалив вирок

20:55, 21 января 2019
Чоловік свою провину не визнав і наполягав на своїй невинуватості.
Боєць АТО застрелив товариша на Донбасі: суд ухвалив вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

21 січня 2019 року Зарічний районний суд міста Сум виніс обвинувальний вирок стосовно службової особи УМВС України в Сумській області громадянина Д., обвинуваченого за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Про це повідомляє прес-служба суду.

Чоловікові призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі. Стягнуто з обвинуваченого та УМВС України в Сумській області в солідарному порядку по 250 тис. грн для відшкодування моральної шкоди на користь кожного з 5 потерпілих.

Події трапилися 28 лютого 2015 року. Громадянина Д. обвинувачено в тому, що він, перебуваючи на службі у місті Слов’янську, під час сварки з потерпілим здійснив постріли з табельної зброї в останнього. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер у лікарні.

Обвинувачений Д. у судовому засіданні вину у вчиненні злочину не визнав та пояснив, що злочину не скоював.

Під час розгляду справи допитано 5 потерпілих. Згідно з поясненнями вони не були очевидцями вбивства, про загиблого говорять позитивно.

Також було допитано 20 свідків, більшість із них були допитані двічі за клопотанням сторони захисту у зв’язку зі зміною складу суду.

У матеріалах справи досліджувалися висновки 8 експертиз.

Згідно з мотивувальною частиною вироку досліджені у справі докази в сукупності свідчать про те, що саме обвинувачений Д. здійснював постріли у потерпілого з метою вбивства останнього.

Свідчення обвинуваченого Д. суд не може взяти до уваги та розцінює їх як засіб уникнення кримінальної відповідальності, оскільки вони не є послідовними та спростовуються іншими наведеними доказами у справі.

При призначенні виду і міри покарання суд врахував ступінь тяжкості та обставини вчиненого злочину, дані про особу, обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Зазначимо, що, як повідомляла прес-служба прокуратури Донецької області, 28 лютого 2015 року в місті Слов’янськ командир взводу підрозділу міліції особливого призначення «Суми», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, із табельної зброї застрелив свого колегу.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд виніс вирок ветерану АТО, причетному до загибелі трьох сестер на Одещині. Колишній боєць ДУК «Правого сектора» отримав 4 роки позбавлення волі за порушення правил керування транспортом, що призвело до загибелі людей.

Також ми повідомляли, що в Дніпропетровській області суд виніс вирок зловмиснику, який здійснив наругу над державним прапором. Чоловік отримав покарання в вигляді 3 років позбавлення волі.

Ще раніше водій маршрутки в Києві образив ветерана АТО. Про це стало відомо 5 січня. Свою відмову безкоштовно перевезти чоловіка він аргументував тим, що «бандерівські корочки» вже давно не діють, а за проїзд мають платити всі.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду