Розповсюджував віруси: СБУ затримала небезпечного хакера

11:44, 30 января 2019
Все комп’ютерне обладнання направлено на проведення відповідних експертних досліджень.
Розповсюджував віруси: СБУ затримала небезпечного хакера
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України блокували у Запоріжжі діяльність учасника міжнародного хакерського угруповання, який розповсюджував шкідливе програмне забезпечення, передає прес-служба СБУ.

Оперативники встановили, що мешканець обласного центру розробляв та використовував хакерські програми для зламу електронних платіжних систем, криптовалютних розрахунків та систем дистанційного обслуговування клієнтів банківських установ, переважно іноземного походження.

Під час проведення обшуку у помешканні зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з встановленим шкідливим програмним забезпеченням, електронні накопичувачі інформації з даними понад тисячі користувачів, серед яких переважна більшість громадяни інших держав.

Оперативники спецслужби також заблокували доступ до трьох віддалених серверів, за допомогою яких здійснювалось розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

За інформацією СБ України зловмисник є представником закритого міжнародного форуму «кардингського» та хакерського направлення, у рамках якого він просував свої розробки та обмінювався «досвідом» з учасниками міжнародного хакерського угруповання

У межах розпочатого кримінального провадження вилучене комп’ютерне обладнання направлено на проведення відповідних експертних досліджень. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Хмельницькому кіберполіція затримала працівника підприємства, який незаконно збирав особисті дані працівників держустанов, в тому числі військових частин.

Крім того, працівники Поліського управління Департаменту кіберполіції із залученням працівників Управління інформаційних технологій та програмування в західному регіоні, спільно зі слідчими Рівненської поліції за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури викрили банду шахраїв у створенні вірусів та їх використанні для незаконного збагачення.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки