Пільги для ветеранів війни: в Україні з’явиться Єдиний державний реєстр

15:39, 1 февраля 2019
Для ефективної логістики в цій сфері в Україні планують створити Єдиний державний реєстр ветеранів війни.
Пільги для ветеранів війни: в Україні з’явиться Єдиний державний реєстр
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

28 січня 2019 року Верховна Рада України зареєструвала законопроект №9508 про внесення змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

«На сьогоднішній день інформація щодо осіб, які підпадають під дію Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», розрізнена, що не дає можливості проводити системну та ефективну діяльність щодо реалізації державної політики у сфері соціального захисту цих осіб», — йдеться у пояснювальній записці до документу. Для забезпечення реалізації ветеранами війни, особами, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалими учасниками Революції Гідності, членами сімей таких осіб та іншими особами, на яких поширюється дія названого закону, пільг та інших державних гарантій існує нагальна необхідність створення Єдиного державного реєстру ветеранів війни.

Реєстр — це єдина державна інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, захисту і знеособлення інформації про ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності, членів їх сімей та інших осіб, на яких поширюється чинність закону про статус ветеранів війни.

Автори законопроекту переконані, що його прийняття сприятиме підвищенню рівня ефективності проведення державної політики щодо ветеранів війни. На думку очільниці нещодавно (листопад 2018 р.) створеного Міністерства у справах ветеранів Ірини Фріз, Реєстр допоможе у впорядкуванні діяльності відомства.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді