ДБР спростувало інформацію щодо «справи Андрія Парубія»

13:59, 7 февраля 2019
Спікер Ради не фігурує у кримінальному провадженні Бюро.
ДБР спростувало інформацію щодо «справи Андрія Парубія»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань проводять досудове розслідування за фактом ухвалення службовими особами апарату Верховної Ради України рішень про щомісячні виплати народним депутатам коштів на оренду житла чи винайм готельного номеру. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Списки народних депутатів, які скористалися правом на отримання коштів, розміщені на офіційному сайті Верховної Ради. Водночас, за даними слідства, окремі народні депутати не мали права на отримання вказаних коштів, оскільки були забезпечені житлом у м. Києві або на відстані 30 км від нього.

Апарат Верховної Ради України забезпечує соціально-побутові та житлові умови народним депутатам, а також працівникам апарату. Крім того, апарат організовує проведення спеціальної перевірки відомостей стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функції держави, забезпечує дотримання вимог законодавства з питань запобігання і протидії корупції.

«Враховуючи викладене, в діях службових осіб апарату Верховної Ради України вбачаються можливі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті  367 Кримінального кодексу  України (Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків, що завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам).

Водночас, звертаємо увагу, що голова Верховної Ради Андрій Парубій не є працівником Апарату Верховної Ради та не фігурує у кримінальному провадженні ДБР», — йдеться у повідомленні Бюро.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР викрили інспектора митниці в Херсонській області, який вимагав і отримав 1,5 тис. доларів за неперешкоджання вивезенню коштів до окупованого Криму. Чоловіка затримали під час отримання хабара.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва