Жорстоко побив пенсіонера: злочинець постане перед судом

18:23, 8 февраля 2019
Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.
Жорстоко побив пенсіонера: злочинець постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Перелом ключиці, струс мозку та синці — такі ушкодження, за висновками медиків, середнього та легкого ступеня тяжкості отримав 60-річний житель села Шепетівського району Хмельницької області у власному будинку. У побитті правоохоронці обвинувачують 29-річного місцевого жителя, передає прес-служба суду.

Йому інкримінують частину першу статті 112 Кримінального кодексу України (Умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 цього Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров'я). Санкція статті передбачає покарання виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

У суді нагадали, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про жахливе вбивство у Миколаївській області: 70-річного чоловіка живцем залили цементом. Стало відомо, що між померлим та його односельцем стався конфлікт, під час якого нападник завдав  11 ножових ударів пенсіонеру. Після чого вирішив приховати сліди злочину.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду