Вбивство Катерини Гандзюк: у справі з'явилися подробиці

06:45, 16 февраля 2019
Генпрокуратура внесе скаргу до Київського апеляційного суду у зв'язку з незгодою з ухваленим судом рішенням.
Вбивство Катерини Гандзюк: у справі з'явилися подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура України внесе апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду на обрання голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 березня з правом застави, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляється, 11 лютого до Шевченківського районного суду Києва було подано клопотання про обрання В. Мангеру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За результатами судового розгляду до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

«У зв'язку з незгодою з ухваленим судом рішенням Генеральна прокуратура України внесе апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду», — повідомили в Генпрокуратурі. У відомстві нагадали, що злочин, який інкримінується В. Мангеру, а саме організація вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 27, п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України), належить до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у вигляді довічного ув'язнення.

«З огляду на великий суспільний резонанс зазначеного злочину, а також той факт, що за його вчинення передбачено суворе покарання у рамках національного законодавства, яке може спонукати людину до спроби будь-яким способом ухилитися від можливої відповідальності, застосування застави не може в повній мірі усунути зазначений ризик і забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного», — йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що захист голови Херсонської облради Владислава Мангера стверджує, ніби загибла активістка Гандзюк була позаштатним агентом Служби безпеки України з позивним «П'ята».

Крім того, СБУ повідомила, що 13 лютого під час судового розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу В. Мангер заявив про начебто причетність до вказаного злочину співробітника Служби безпеки України Данила Доценка.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду