Вода отруєна: у Крим прийшла нова катастрофа

08:00, 24 февраля 2019
Жителі скаржаться на погану воду.
Вода отруєна: у Крим прийшла нова катастрофа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Криму нова біда – жителі скаржаться на погану якість води та засолення грунту. Фактично північна частина півострова поступово перетворюється в напівпустелю. Люди залишають будинки, їдуть жити в Росію або на материкову частину України, повідомляє «Обозреватель».

Воду в населених пунктах подають по годинах, а в колодязях вона стає солоною. На колишніх рисових полях тепер намагаються виростити льон і соняшник.

Вікторія Олейник, яка живе в північній частині півострова, розповідає, що декілька її сусідів уже покинули Джанкойський район.

"Ситуація сумна. У Чорноморському, Джанкойському, Роздольненському, Первомайському, Совєтському, Кіровському районах, а також у Феодосійському і Старокримському воду подають по годинах. Люди просто кидають свої землі та їдуть на материк або в міста ближче до моря. Поливати городи нічим. У кращому випадку люди можуть посіяти пшеницю. У колодязях стоїть солона вода, пити її неможливо", – повідомила Вікторія.

Кримчани розповідають, що в Нижегородському районі, де населення переважно круглий рік вирощувало огірки, зараз теплиці стоять порожніми, тому що поливати нічим. Красноперекопський район уже перетворився на пустелю.

«Севастополь знову без води. З водою поки тільки центр і Бахчисарайський район, які харчуються з водосховищ. Вони поповнюються талими водами (Бахчисарай) і штучним водосховищем Міжгорне (Сімферополь)», – скаржаться місцеві жителі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Криму загрожує екологічна катастрофа через Керченський міст.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва