Втручання у виборчий процес: до суду надійшов позов щодо депутата

11:14, 25 февраля 2019
Суд просять зобов’язати НАЗК перевірити діяльності депутата Олександра Черненка.
Втручання у виборчий процес: до суду надійшов позов щодо депутата
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов, у якому позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність НАЗК щодо перевірки діяльності народного депутата Олександра Черненка на наявність в його діях конфлікту інтересів під час спроби втручання у нинішній виборчий процес. Про це передає прес-служба суду.

Також позивач просить суд зобов’язати НАЗК здійснити відповідну перевірку щодо наявності в діях парламентаря конфлікту інтересів під час намагання вплинути на процес виборів президента України в 2019 році.

«Зокрема, позивач у своєму адміністративному позові зазначає, що у соцмережі Фейсбук було опубліковано відео, де містилась інформація про те, що Олександр Черненко, використовуючи свій статус народного депутата, здійснює неправомірні дії, спрямовані на заборону трансляції, розповсюдження фільму «Слуга народу 3». Наразі вирішується питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що українцям повідомили про нову схему махінації на виборах поточного року, за яку відкриватимуть кримінальні справи і каратимуть громадян.

Крім того, ми писали, що ЦВК вказала на важливий момент у разі участі російських спостерігачів у виборах України в березні 2019 року.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду