ВРП оприлюднила звіт про розгляд запитів на публічну інформацію

13:24, 7 марта 2019
Звіт про розгляд запитів, що надійшли протягом лютого.
ВРП оприлюднила звіт про розгляд запитів на публічну інформацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації», Вища рада правосуддя оприлюднила звіт про розгляд запитів на публічну інформацію, що надійшли до ВРП протягом лютого 2019 року.

Розгляд запитів на інформацію в Раді у звітному періоді здійснювався згідно з Законом України «Про доступ до публічної інформації». У лютому 2019 року на розгляд надійшло 47 запитів на інформацію, з них:

  • від фізичних осіб  41 (електронною поштою  35, поштовим зв’язком  5, телефоном  1);
  • від представників засобів масової інформації  4 електронною поштою;
  • від об’єднань громадян (громадських організацій)  2 поштовим зв’язком.

У звітному періоді розглянуто 47 запитів на інформацію (з урахуванням 13, що залишалися на розгляді у зв’язку з надходженням їх до Вищої ради правосуддя після 25 січня 2019 року, строк розгляду яких закінчувався у лютому 2019 року), з яких 2 запити було розглянуто в порядку Закону України «Про звернення громадян», оскільки за формою та змістом вони не відповідали запиту на інформацію в контексті Закону України «Про доступ до публічної інформації».

За результатами розгляду надано інформацію на 36 запитів, відмовлено у задоволенні 8 запитів, 3 запити надіслано для розгляду належному розпоряднику інформації. Крім того, 13 запитів залишилися на розгляді (надійшли до Вищої ради правосуддя після 25 лютого 2019 року).

Інформацію надано на запити, які стосувалися відомостей, що знаходяться у володінні Вищої ради правосуддя, зокрема:

  • подань Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з рекомендаціями щодо звільнення суддів на підставі пп. 4 п. 161 розділу ХV «Перехідні положення» Конституції України;
  • надходження до Вищої ради правосуддя дисциплінарних скарг щодо суддів, відкритих у Раді дисциплінарних справ та прийнятих рішень про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, а також оскарження суддями таких рішень;
  • прізвищ членів Вищої ради правосуддя (доповідачів), на розгляді яких перебувають дисциплінарні скарги щодо дій суддів;
  • надання копій рішень, прийнятих Вищою радою правосуддя, а також інших документів, створених у процесі виконання Радою повноважень, передбачених законодавством;
  • інформації щодо проходження конкурсів кандидатами на посади державної служби категорії «А»;
  • стану та результатів розгляду скарг, надісланих до Ради;
  • інформації з питань діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя.

Вища рада правосуддя відмовила у задоволенні запитів на інформацію, зокрема з підстав невідповідності запитів вимогам, встановленим ч. 1 ст. 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації» коли запитувана в них інформація не є публічною інформацією Вищої ради правосуддя (не знаходиться у її володінні).

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВРП тимчасово відсторонила суддю Баришівського райсуду Київської області від здійснення правосуддя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України