Автоматична система перевірки декларацій: заступник міністра висловив зауваження НАЗК

09:07, 13 марта 2019
Сергій Петухов обурений результатами перевірки його декларації.
Автоматична система перевірки декларацій: заступник міністра висловив зауваження НАЗК
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сергій Петухов на своїй сторінці в Facebook висловив обурення результатами перевірки його декларації.

Раніше стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про початок проведення чергових 180-ти повних перевірок декларацій високопосадовців, серед яких 89 подали представники суддівського корпусу та 27 — народні депутати України.

«Перевірка мала призначатися при набранні мінімум 2000 балів. За моїми підрахунками, я маю не більше 1800 балів, з яких 1000 балів отримую просто за посаду замміністра», — пише Сергій.

За словами Петухова, цей список НАЗК — це реалізація вимоги ЄС про запровадження автоматичної системи перевірки декларацій. Враховуючи, що НАЗК не опублікувало бали посадовців, яких перевіряє, він має сумніви щодо "автоматичності" формування цього списку.

Через це Сергій Петухов звернувся до НАЗК з вимогою надати розшифровку його балів. На це Агентство відповіло, що захищає персональні дані. «Підстава: не побачили зворотну адресу, яка написана на конверті, і не впевнені, що я — це я», — вказав Петухов.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК оприлюднило ТОП-порушень антикорупційного законодавства за лютий 2019 року. У лютому НАЗК зафіксувало 236 порушень антикорупційного законодавства.

Також ми повідомляли, що НАЗК запустило Єдиний держреєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення. З початку роботи реєстру було оброблено 187 запитів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Кравченко
    Євген Кравченко
    суддя Сумського окружного адміністративного суду
  • Олег Кривенда
    Олег Кривенда
    суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Валентина Падій
    Валентина Падій
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду