У Києві викрито групу фінансових брокерів, які ошукали громадян на 70 млн гривень

17:28, 13 марта 2019
Зловмисники створили інтернет-сайт, на якому пропонували інвестувати грошові кошти.
У Києві викрито групу фінансових брокерів, які ошукали громадян на 70 млн гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київською місцевою прокуратурою №1 спільно з детективами Голосіївського УП ГУНП у Києві та ГУ КСЕ СБ України припинено діяльність злочинної групи, учасники якої організували масштабну фінансову оборудку для власного збагачення, повідомляє прес-служба прокуратури.

Злочинна група діяла на території кількох міст України. Один з її офісів розташовувався у Києві. Учасники групи на чолі з 43-річним чоловіком організували шахрайську схему заволодіння грошовими коштами громадян шляхом повідомлення останнім неправдивої інформації про гарантовану можливість отримання надприбутків на міжнародному фінансовому ринку через створену організацію — фінансову піраміду Forex Trend.

Для реалізації схеми зловмисники створили інтернет-сайт, на якому потенційним вкладникам пропонувалося інвестувати грошові кошти. Після реєстрації та авторизації на веб-сайті інвесторам надавався особистий електронний кабінет, через який пропонувалося здійснити грошовий внесок. Шахраї націлювали клієнтів на максимальний розмір внесків, мотивуючи тим, що чим більша сума внесених коштів, тим більша вірогідність успішного проведення торгів.

У подальшому зловмисники за рахунок грошей вкладників проводили фінансові операції на міжнародному фінансовому ринку. При цьому створений ними інтернет-сайт не дозволяв інвесторам на власний розсуд розпоряджатися внесеними грошовими коштами. Надалі для досягнення своєї мети зловмисники підшукували осіб для створення суб’єктів господарської діяльності, через банківські рахунки яких виводили грошові кошти «інвесторів», спричинивши останнім збитки на суму понад 70 млн гривень. На даний час у кримінальному провадженні потерпілими визнано 16 громадян.

Трьох організаторів оборудки встановили. Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. У зв’язку з тим, що вказані особи переховуються від правоохоронних органів, їх оголошено у розшук та отримано дозвіл на їх затримання. На майно порушників накладено арешт. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що шахраї змушують киян переказувати особисті кошти на рахунки фейкових фірм. Українцям від фінансових компаній приходять повідомлення про виграш квартири.

Також прокуратура Києва спільно з департаментом внутрішньої безпеки НП України викрила групу осіб, які незаконним шляхом заволоділи двома квартирами професора фізико-математичних наук.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська