Вбивство немовляти у Рівному: горе-мати не змогла пояснити свій вчинок

08:45, 19 марта 2019
Вирішується питання про повідомлення жінці про підозру та обрання запобіжного заходу.
Вбивство немовляти у Рівному: горе-мати не змогла пояснити свій вчинок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В неділю, 17 березня, близько 17:00 надійшло повідомлення лікарів швидкої медичної допомоги, що на вулиці Вербова обласного центру вони констатували смерть дитини віком близько місяця.

Поліцейські встановили, що 21-річна уродженка Запоріжжя приїхала у Рівне здобувати вищу освіту. Закінчивши ЗВО, залишилася жити у квартирі 26-річного співмешканця та його матері.

Жінка завагітніла, однак у листопаді торік захворіла. Рівненські лікарі діагностували у неї гострий герпетичний менінгоенцефаліт. За наслідками хвороби у вагітної виникли психічні розлади, тож вона проходила відповідне лікування. Уже в січні цьогоріч у 21-річної жінки стався рецидив. Народивши в Івано-Франківську 15 лютого дівчинку, породілля там же проходила лікування у психоневрологічній лікарні, звідки була виписана 3 березня.

Увечері 17 березня 26-річний чоловік вийшов із квартири, щоб винести сміття та набрати з підвалу картоплі. Коли повернувся, виявив свою дитину мертвою і відразу викликав «швидку». На жаль, медики лише констатували смерть немовляти, яка настала внаслідок ножового поранення шиї, що нанесла 21-річна мати. Поліцейським жінка не могла адекватно пояснити, що сталося і чому вона так вчинила, не змогла навіть пригадати, що робила протягом дня.

21-річну жительку Рівного затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили в ізолятор тимчасового тримання. За фактом умисного вбивства малолітньої дитини слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за п. 2 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення жінці про підозру та обрання запобіжного заходу. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії, зокрема, щодо призначення психіатричної експертизи підозрюваній.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на Рівненщині жінка народила сина просто на подвір’ї, а потім сховала його тіло до підсобки. Стікаючи кров’ю, вона повернулася до оселі й лягла відпочивати. Але чоловік породіллі помітив, що вся хата в крові, і викликав медиків.

Також ми повідомляли, що на території парку Партизанської слави у столиці знайшли тіло немовляти, загорнуте у поліетиленовий пакет. У вбивстві підозрюють матір дитини.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді