РФ планує зірвати вибори в Україні: подробиці

15:15, 27 марта 2019
Росіяни вдаватимуться до проведення інформаційно-пропагандистських кампаній в українському медіапросторі.
РФ планує зірвати вибори в Україні: подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Росія планує провокувати дестабілізацію ситуації в Україні з метою реваншу проросійських сил під час виборів у 2019 році. Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки.

«Основний план дій Російської Федерації на українському напрямі у коротко- й середньостроковій перспективах передбачає подальше провокування комплексної дестабілізації ситуації в Україні з метою сприяння реваншу проросійських сил у нашій країні за результатами виборів 2019 року», — йдеться у повідомленні.

СЗР вказує, що для цього росіяни вдаватимуться до різноформатних заходів впливу на перебіг виборчого процесу і підрахунок голосів під час президентських і парламентських виборів в Україні. За прогнозом спецслужби, слід очікувати на дестабілізацію ситуації на підконтрольній Україні території, а також на лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями у Донецькій і Луганській областях. Крім того, відбудеться нагнітання військово-політичного протистояння з елементами економічного впливу.

Також росіяни вдаватимуться до проведення інформаційно-пропагандистських кампаній в українському медіапросторі та до використання інструментів втручання у кіберпростір. Для підтримки «своїх» кандидатів росіяни проведуть «роботу» з українцями, що проживають на окупованих територіях. Для прикриття використають громадські організації. РФ фінансуватиме радикально налаштовані політичні сили  як антиукраїнські, так і ультранаціоналістичні.

Паралельно РФ дискредитуватиме виборчий процес в Україні та чинну українську владу у міжнародному медіапросторі та з кремлівських позицій у міжнародних організаціях, політичних та експертних колах західних країн, прогнозують у СЗР.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Кремль зробив заяву щодо російських спостерігачів на виборах в Україні

Також ми повідомляли, що Медведєв назвав виборчу кампанію в Україні «брудною і жорстокою». Прем'єр РФ сказав, що українська виборча кампания «проходить із грубими порушеннями загальноприйнятих демократичних норм».

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду