Справа Савченко і Рубана: кримінальне провадження направлено до Дарницького райсуду Києва

17:15, 8 апреля 2019
Подання в.о. голови Солом’янського райсуду Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана задоволено.
Справа Савченко і Рубана: кримінальне провадження направлено до Дарницького райсуду Києва
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

8 квітня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом’янського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Надії Савченко та Володимира Рубана задоволено, кримінальне провадження направлено для розгляду до Дарницького районного суду міста Києва. Про це повідомляє прес-служба суду.

У суді нагадали, що Савченко підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), частиною першою статті 14, частиною другою статті 28, частиною першою статті 109, частиною першою статті 14, частиною другою статті 28, статті 112 (Посягання на життя державного чи громадського діяча), частини першої статті 14, частини третьої статті 258 (Терористичний акт), частини першої статті 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), частини другої статті 28, частини першої статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

«Рубан підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 14, частиною третьою статті 258 (Терористичний акт), частиною першою статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», — підкреслили у суді.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 15 лютого 2019 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Чернігівського апеляційного суду ухвалила рішення, яким частково задовольнила подання Чернігівського районного суду Чернігівської області про зміну територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Володимира Рубана та Надії Савченко. Вирішено питання щодо внесення подання про визначення територіальної підсудності до Верховного Суду.

Крім того, ми писали, що кримінальне провадження за обвинуваченням Рубана та Савченко розглядатиме Солом’янський районний суд міста Києва.

Після того, стало відомо, що 29 березня ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом’янського районного суду Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана задоволено частково, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням направлено до Верховного Суду для визначення підсудності.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки