Справа Савченко і Рубана: обвинувальний акт направлено до Верховного Суду

15:02, 29 марта 2019
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до Верховного Суду для визначення підсудності.
Справа Савченко і Рубана: обвинувальний акт направлено до Верховного Суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 березня 2019 року ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом’янського районного суду Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Надії Савченко та Володимира Рубана задоволено частково, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням Савченко та Рубана направлено до Верховного Суду для визначення підсудності.

Постановляючи ухвалу, колегія суддів виходила з того, що Київський апеляційний суд не в праві вирішувати питання про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана з одного суду до іншого, оскільки, відповідно до обвинувального акту, кримінальні правопорушення вчинялись у межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів.

Нагадаємо, Н. Савченко підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 («Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади»), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 («Посягання на життя державного чи громадського діяча»), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 («Терористичний акт»), ч. 1 ст. 258-3 («Створення терористичної групи чи терористичної організації») та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України.

В. Рубан підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 («Терористичний акт»), ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд призначив Н.Савченко і В. Рубану продовжити строк тримання під вартою на 60 днів — до 15 квітня 2019 року включно без визначення розміру застави.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки